Innovatív technológia

3Shape TRIOS® a digitális lenyomatvételi megoldás

Miden munka a tökéletes lenyomattal kezdődik!

3Shape TRIOS® a digitális lenyomatvételi megoldás

Újdonság a Diamant-Dent Fogászati magánrendelőben, digitális lenyomatvétel a 3 Shape intraorális kamerával. A 3 ShapeTrios segítségével a lenyomatvétel egyszerűbb, gyorsabb és precízebb. Tovább...

A hagyományos lenyomatoknál előfordulhat, hogy meg kell ismételni a folyamatot ahhoz, hogy az eredmények jók legyenek. Sokszor még a szájba helyezéskor is változtatni kell az elkészült munkán. A digitális lenyomatkészítéssel ezek a problémák nem merülhetnek fel, hiszen az így készült lenyomatok rendkívül precízek.

Mindemellett a  digitális lenyomatvétel nagy előnye, hogy az öklendezési reflex, valamint a lenyomatvételi anyagok okozta irritációk is kiküszöbölhetőek vele.

A 3D OralScanner pontosságának köszönhetően kevesebb lenyomatvételre van szükség, ráadásul a restauráció is jobban illeszkedik, ami kevesebb korrekciót eredményez. A kezelési idő ezáltal lerövidülhet.

A folyamat nem fájdalmas, nem jár kellemetlenséggel, és teljesen biztonságos. A teljes fogsor beszkennelése mindössze pár percet vesz igénybe.

Az intraorálisszkennelés lehetővé teszi, hogy a fogakról egy 3D-s virtuális képet hozzunk létre. Ezt a képet a kezelés folyamán, mint  bázis modellt tudjuk használni a  protetikai megoldások, mint koronák, hidak vagy implantátumra épülő fogpótlások elkészítésénél.

A digitális lenyomatvétel előnyei:

  • kíméletes és fájdalommentes lenyomatvétel
  • rövidebb kezelési idő
  • hányinger, légzési nehézségek valamint a lenyomatvételi anyagok okozta irritációk kiküszöbölése
  • kevesebb korrekció és utólagos csiszolás 
  • precízebb illeszkedés
  • azonnali 3D virtuális kép a fogakról

2009. márciusa óta a Diamant-Dent intézet a 3 dimenziós DIGITÁLIS Picasso Trio CBCT műszerrel a legújabb technológiát kínálja a röntgenfelvételek készítése terén.

Ily módon az implantációt tekintve, az állkapocs izületi panaszai esetén, bölcsesség fogak eltávolításakor és egyéb bonyolult beavatkozások során a legjobb kezelést tudjuk biztosítani. A röntgenszkenner segítségével egy digitális 3 dimenziós röntgenfelvételt készítünk az állkapocsról, amely alapján pontos képet tudunk magunknak alkotni az Ön állapotáról. Az Ön előnye tehát, hogy NEM kell többé radiológiai rendelőbe elmenni, annak érdekében, hogy CT-felvételt készíttessen, hanem a felvételt mi készítjük el itt helyben és így azonnal ki is tudjuk értékelni és tanácsokkal ellátni.

Az eljárás további előnye, hogy a felvétel a CT-hez képest négyszer alacsonyabb sugárzásmennyiség mellett készíthető el.

 

A 3D-rekonstrukció alapján kielemezhetők az implantációs vagy sebészeti beavatkozás anatómiai kockázati zónái. Az idegpálya (mandibularis) helye pontosan megállapítható, az állcsonti öböl (sinus maxillaris) állapota is pontosan meghatározható, valamint az állkapocscsont tömörsége is mérhető. Önnek, mint páciensnek a 3D-modell segítségével egyszerűbb megérteni a kezelés tervezését ill. kivitelezését.

Ha a diagnosztika egyértelmű, a kezelés megvalósítása során a nő a biztonság. Az implantációs műtét még biztonságosabb elvégzése érdekében a jó tervezéshez elengedhetetlen az úgynevezett RÉTEGFELVÉTEL, amely ezzel a digitális röntgengéppel elkészíthető. Aki már valaha megpróbált egy lyukat derékszögben befúrni a falba, az nagyjából el tudja képzelni, milyen ügyességre van szüksége a fogorvosnak egy implantátum beültetésekor. Ha azonban rendelkezésre áll egy digitális volumenfelvétel ill. egy úgynevezett 3 D felvétel, az implantátum – amely az implantátum tervezési szoftverünk segítségével 3 dimenzióban modellezhető – pontosan behelyezhető a megfelelő helyzetbe.

Intézetünk mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy pácienseinknek a legkorszerűbb technológiát és eljárásokat nyújtsuk a bizalom elnyerése érdekében. Ebben van segítségünkre a 3 dimenziós DIGITÁLIS Picasso Trio CBCT gép.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-2.1.1-08/A pályázat támogatásával.
Projekt neve: 4 Diamant-Dent Kft. technológiai fejlesztése
Projekt leírása:

Az új röntgenberendezés teljesen új távlatokat nyitott meg a fogászati implantológiában. Egyesíti a panorámaröntgen, a cephalometria és a fogászati CT funkcióit.

Kedvezményezett: 4 Diamant-Dent Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 11.
Közreműködő szervezet: MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
 www.nfu.hu www.magzrt.hu

A legújabb innováció a BIOLASETM- től.

Az EPIC a legújabb dióda lézer, amely a következő fogászati kezelésekhez használható:

- Lágyszövet sebészeti beavatkozás
- Fogfehérítés
- Fájdalom terápia
- Ínykorrekció (gingivektómia)
- Fogtasakok tisztítása
- kimetszések (excízió)
- Implantátumok felszabadítása
- Fogkorona meghosszabbítás

Implantátumok

Az a bizonyos plusz az életminőséghez

Koronák, hidak

Esztétikai megoldás erősen elszíneződött, lepattogott, letörött vagy hiányzó fogak esetén.

Fogfehérítés

Egy gyönyörű mosoly, ami egy magabiztos, egészséges és attraktív személyiség tükre, rögtön szembe tűnik.

Fogszabályozás

Megoldás fogazati vagy állcsontokat érintő rendellenesség esetén minden korcsoport számára.

Sikertörténetek

A Diamant-Dent számokban

19
Év
tapasztalat
13141
Beültetett
implantátum
38082
Páciens
47
Munkatárs

Partnereink