Inlay – az amalgám alternatívája

Az inlay egy a fogtechnikai laborban, rendkívül precíz CAD/CAM technológiával készülő fogpótlás.

A régi tömések helyett inlayeket használunk különösen olyan esetekben, amikor a fog egy nagy része letörött vagy már elkezdett szuvasodni. A tömés behelyezése előtt az érintett fogat elő kell készíteni. Meg kell fúrni, mint egy tömés esetében, de általában nem olyan mélyen. Az orvos ezután lenyomatot vesz, hogy a fogtechnikus az inlayt a fogtechnikai laborban pontosan és a természetes fogak színéhez illeszkedve tudja elkészíteni. Ha az inlay elkészül, a fogorvos ennek segítségével lezárja a lyukat. Az inlay jelentős előnyökkel jár a tartósság, a biztonság, a funkcionalitás és az esztétika szempontjából a hagyomásnyos tömésekkel ellentétben. Az egyedileg elkészített inlayek - függetlenül a felhasznált anyagoktól - a fogorvostól nagy precizitást igényelnek.

Inlay készülhet különböző anyagokból, mint például kerámiából, aranyból vagy grádiából.

A kerámia inlay döntő előnyökkel bír más anyagokkal szemben. Kevésbé feltűnő, áttetsző és tökéletesen illeszkedik a fog színéhez és szerkezetéhez. Ezen túlmenően a kerámia inlay lényegesen hosszabb életű, mint más típusú fogtömések. A kerámia inlay (más néven porcelán inlay), ideális a fogak kiváló minőségű javítására.

zahnklinik_ungarn_diamantdent_ke

Az arany inlay nagyon tartós és az aranyat a szervezet jól befogadja. Nagyon kevés ember reagál allergén módon az aranyra. A tiszta arany rendkívül puha, így azt általában platinával szokták ötvözni inlayek készítésekor. Az arany inlayekkel akár nagy szuvasodásokat is el lehet látni. Az arany inlay minden rágónyomásnak ellenáll.

zahnklinik_ungarn_diamantdent_go

A műanyag inlay az arany vagy kerámia inlay-el ellentéteben nagyon kedvező árú az alacsony előállítási költségeknek köszönhetően, amely előnyt jelenthet. A műanyag inlayek színben megegyeznek a kerámia inlayekkel és könnyen megmunkálhatók, így alternatívát jelentenek a jóval drágább kerámia inlayeknél.

zahnklinik_ungarn_diamantdent_go

Keresse szakavatott csapatunkat az alábbi telefonszámokon!
Ingyenes telefonszámunk (A, D, CH, NL, GB, IRL, F, I, B országokból hívva) 0080044556677

Magyarországról illetve egyéb országból: +3696579067
Visszahívást kérek

Visszahívást kérek


A Diamant-Dent számokban

1
Éves tapasztalat
1
Behelyezett implantátum
1
Egészségpénztári beteg
1
Alkalmazottak
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..