Implantátumok a szép fogakért

Az a bizonyos plusz az életminőséghez

A szájsebészet egy speciális területe az úgynevezett implantáció, mely mára nagy tapasztalatokkal bír.

A részleges vagy teljes kivehető fogpótlások gyakran okoznak nehézségeket beszéd vagy evés közben. A kellemetlenségek azonban fogászati implantátumok beültetésével kiküszöbölhetők.

Az implantátumon nyugvó fogpótlás funkcionálisan és esztétikailag hosszútávú megoldást jelent.



implantat_menu_picture

Mi is az implantátum?

Az implantátum egy műfoggyökér, melyet fájdalommentesen ültetnek az állkapocscsontba. Ezek henger- vagy csavaralakúak, különböző az átmérőjük és a hosszúságuk. A 3-4 hónapos (be)gyógyulási ciklusban a csont beágyazódik az implantátumba és létrejön a megfelelő feltétel a stabil fogpótlás részére. A (be)gyógyulási idő után az új koronát becsavarják az implantátumba.

Mikor érdemes implantátumra épülő fogpótlást készíteni és melyek az előnyei?

A saját fogak elvesztése esetén az implantátum beültetése mind funkcionálisan mind esztétikailag megfelelő megoldást kínál:
- az egészséges fogakat nem kell lecsiszolni és azok sértetlenek maradhatnak
- tartós a fogpótlás
- biztosítja az esztétikus megjelenést és a természetes fogak biztos érzetét
- a rágófunkció teljes mértékben megmarad
- megelőzhető a csontleépülés

Milyen anyagból készül az implantátum?

Az implantátum tiszta-titánból készül, ezt az emberi test teljes mértékben elfogadja. Az orvosi titánt tehát az emberi test befogadja, így az allergiás reakciók teljesen kizárhatóak. Az implantátum egy műfoggyökér, melyet fájdalommentesen ültetnek az állkapocscsontba. Ezek henger- vagy csavaralakúak, különböző az átmérőjük és a hosszúságuk. A 3-4 hónapos (be)gyógyulási ciklusban a csont beágyazódik az implantátumba és létrejön a megfelelő feltétel a stabil fogpótlás részére. A (be)gyógyulási idő után az új koronát becsavarják az implantátumba.

Milyen kockázattal jár a beültetés?

A szájsebészeink munkáját modern KAVO-gépek és berendezések segítik. az operáció sikerét steril berendezéseink garantálják.
Természetesen egyik orvos sem garantálhatja egy szájsebészeti beavatkozás kockázatmentességét, de sokat lehet tenni annak érdekében, hogy a gyógyulás problémamentes legyen:

- a gyógyulási időszakban nem szabad terhelni az implantátumot vagy nem szabad a nyelvvel "izgatni"
- kifogástalan szájhigiénia
- rendszeres ellenőrző vizsgálatok

Hogyan kerül be az implantátum?

A beültetést és egyéb, a száj területén végzendő beavatkozásokat három tapaszalt, sebész szakorovos végzi. Ők már számtalan sikeres kezelést végeztek el. A kezelés előtt egy digitális panorámaröntgen készül, ez alapján megállapítható, hány implantátum behelyezésére van szükség a megfelelő fogpótlás elkészítéséhez illetve szükséges-e csontfelépítést végezni. Ezek megbeszélése után az implantátumok behelyezését helyi érzéstelenítéssel végzik. Az állkapcsot azon a helyen, ahol az implantátum a csontba kerül, szabaddá teszik. A behelyezés után a húst összevarrják és hűtéssel megakadályozzák azt, hogy túlzottan felduzzadjon.
Az implantátumok behelyezésére a legtöbb esetben egy ülésben lezajlik. A szájsebészeti beavatkozás hossza a beültett implantátumok számától függ. Ezt a rutin beavatkozást kíméletesen és helyi érzéstelenítés mellet végzik.
Javasolt, hogy az implantáció után a páciens egy éjszakát mindenképp eltöltsön klinikánkon A második napon lefolytatott softlézeres kezeléssel felgyorsítható a gyógyulás ideje illetve jótékony ez hatással van a csont regenerációjára.
A varratok eltávolítására 7-10 nap után kerül sor. Ezután következik a tehermentes gyógyulási szakasz.
A szájsebészeti kezelések elvégzésére egy speciálisan berendezett műtő áll rendelkezésre. Szájsebészeink hatékony munkáját modern KAVO-műszerek és berendezések segítik, az operáció sikerességét steril eszközeink garantálják.
A normál gyógyulási folyamat esetén az implantátumok 3-6 hónap alatt összenőnek a csonttal. Az Ön új koronáit ezután lehet azokra rögzíteni.
A Diamant-Dent Fogászati Klinika és Implantológiai Központ három, a világon elismert cég implantátumait ajánlja, ezek az Oraltronics, a Friadent és a NobelBiocare. Mindhárom vezető helyet foglal el a fogászati implantológiai erületén.

Teendők a beültetés előtt és után

A kezelés előtt étkezni a megszokott módon lehet, mivel a beavatkozást nem szabad üres gyomorral elvégezni. A rendszeresen szedett gyógyszereket is be lehet venni. A beavatkozás után a fogíny érthető módon még néhány napig érzékeny, hűtéssel azonban megakadályozható, hogy felduzzadjon.
Alapvetően a sportolás sem jelent gondot, csupán arra kell ügyelni, hogy a seb gyógyulását ne veszélyeztesse. Kávé, tea, alkohol, tejtermékek, fűszeres ételek fogyasztása valamint a dohányzás legalább egy napig kerülendő.
A megfelelő szájhigiéniára és az alapos szájápolásra különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a gyógyulási idő alatt.
Az ajánlott gyógyszerek szedésének szabályait be kell tartani illetve klórhexamed alkalmazása is ajánlott.

Eljárási módok, amikor a fogpótlás felkerül az implantátumra

Az új fogpótlást, ugyanúgy mint a természetes fogakat, rendszeresen tisztítani kell, ezen felül nagyon fontos, hogy a fogorvosunkat minden 6-12 havonta kontrollvizsgálatra felkeressük.

Mennyi ideig kell az implantáció miatt Magyarországon maradni?

A szájsebészeti beavatkozás alkalmával - beültetés, sinuslift, csontfelépítés - javasolt legalább egy éjszakát klinikánkon eltölteni. Az első nap kerül sor a vizsgálatra valamint a beültetésre. A második napon végzik a soft-lézeres kezelést, annak érdekében, hogy a gyógyulási idő gyorsabb legyen. Ezután lehet hazamenni, és kb. egy hét elteltével kell visszajönni varratszedésre. De ezt otthon is elvégezheti egy orvos.

Implantációs napok:

Alapesetben a szájsebészeinknek 2-3 napra van szükségük az implantátum behelyezésére klinikánkon. Tehát, az első példánkon bemutatjuk az implantátum beültetésének lehetséges folyamatát.

1. nap:

  • megérkezés és az első megbeszélés, amely során elkészítjük a gyógyulási- és költségtervet.
  • az implantátum behelyezése (operáció)

2. nap:

  • az elvégzett operáció ellenőrzése
  • soft-lézeres kezelés, amely lehetővé teszi az műtéti seb gyorsabb és jobb gyógyulását.
  • elutazás

Implantációs hét:

Amennyiben Önnek több nap is (8-10) rendelkezésre áll az implantációra, akkor a varratszedés is minden további nélkül elvégezhető a klinikán. Ekkor a program több szempontból is változik. A köztes időre kívánság szerint különböző programokat kínálunk.:


1. nap:

  • megérkezés és az első megbeszélés, amely során elkészítjük a gyógyulási- és költségtervet
  • az implantátum behelyezése (operáció)

2. nap:

  • az elvégzett operáció ellenőrzése
  • soft-lézeres kezelés, amely lehetővé teszi az műtéti seb gyorsabb és jobb gyógyulását

3-7. nap:

  • Szabadidős program kívánság szerint. Különböző, az Ön kívánságai szerint összeállított programokat kínálunk. További információkért kérjük olvassa el a "Fog-hét" menü alatti ismertetőnket.

8. nap:

  • ellenőrzés
  • varratszedés
  • elutazás
Mennyi ideig érvényes a garancia?

Az implantátumok részeire a garancia 3 év. A Diamant-Dent Fogászati Magánrendelő átvállalja az újboli kezelés költségeit, ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy mi hibáztunk (pl. anyaghiba). A garancia érvényét veszti, ha:
- a szájhigiénia nem alapos és nem elegendő
- az éves ellenőrzést nem végezték el
- a fogíny és a csontozat sorvadásakor
- a fogpótlás egy baleset következményeként megsérül
- a fogorvos utasításait és kéréseit nem tartották be (pl. a fogpótlás nem szakszerű ápolása, a kivehető pótlás nem szakszerű tárolása és használata)
- a beteg testsúlya rövid idő alatt jelentős módon változik
- a beteg fogászati állapota egy általános beteg miatt megváltozik
- egy másik fogorvos végez el fogkezeléseket.

Mi az a csontpótlás és színuszlift?

Az implantációt megelőzően ellenőrizzük a csontállomány vastagságát. Amennyiben nincs elegendő csont az implantátum behelyezéséhez, ún. csontpótlással (felső állkapocsban színuszlifttel) lehetőség nyílik az implantátum behelyezésére. A csontpótlás folyamán csontpótló granulátumot helyezünk az állkapocscsontba. Ezzel a beavatkozással csontosodási folyamat kezdődik, így az implantátum behelyezhető.

Keresse szakavatott csapatunkat az alábbi telefonszámokon!
Ingyenes telefonszámunk (A, D, CH, NL, GB, IRL, F, I, B országokból hívva) 0080044556677

Magyarországról illetve egyéb országból: +3696579067
Visszahívást kérek

Visszahívást kérek


A Diamant-Dent számokban

1
Éves tapasztalat
1
Behelyezett implantátum
1
Egészségpénztári beteg
1
Alkalmazottak
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..