Diamant-Dent Zahnklinik Ungarn

A mai modern technikákkal, érzéstelenítő módszerekkel szinte minden fogászati beavatkozás fájdalommentesen elvégezhető. Mindezek ellenére vannak, akik szeretnének úgy túl lenni a kezelésen, hogy abból sokat ne érzékeljenek.

Számukra ideális megoldás lehet az ambuláns anesztézia, melynek alkalmával a pácienst egy könnyű alvásszerű, szorongásmentes állapotba visszük a folyamatosan adagolt intravénás altatószerekkel.

A narkózis alkalmazásával a páciens a valóságosnál lényegesen rövidebbnek éli meg a kezelési időt, ezért bonyolultabb, hosszabb időt igénylő beavatkozásoknál is ideális segítség.

Fogászatunk személyi és tárgyi feltételeiben is felkészült rá, hogy nyugodtan vállalkozhassunk az ambuláns anesztéziában végzett beavatkozások elvégzésére, ezáltal sokaknak segítsünk a fogászati kezelésekkel járó jelentős stresszhelyzet elkerülésében.

 

Kinek ajánlott az ambuláns anesztézia?

  •     Fogászati beavatkozásoktól fokozottan félő pácienseknek
  •     Implantológiai műtéteknél
  •     Egyéb, hosszabb szájsebészeti kezelések esetén
  •     Erősebb garat-reflextől szenvedő pácienseknek


Mire kell ügyelni anesztézia előtt ill. után?

A páciens maximális biztonsága érdekében a beavatkozás előtt 5 órával szabad utoljára szilárd ételt fogyasztani, ill. 2 órával szabad folyadékot (vizet) inni. Ennek az az oka, hogy a szedáció alatt csökken tudat ébersége, ennek következményeként a nyelés és a köhöhési reflex is változhat.
A bevavatkozást követően a kezelés, ill. az anesztézia jellegétől, időtartamától, a páciens alapvető egészségi állapotától függően megállapított ideig klinikánkon/rendelőnkben/fogászatunkon megfigyeljük, csak távozásra megfelelő állapotban, kísérővel engedjük szállására vagy otthonába. Gépkocsit vezetni, fontos döntéseket hozni az elkövetkező 24 órában nem javasolt.

Minden esetben külön előzetes konzultáció alapján, a páciens egészségi állapotának megfelelően az aneszteziológus orvos dönti el, hogy az adott kezelés ambuláns anesztéziában elvégezhető-e. Így akár egy magas vérnyomásos, vagy egyéb krónikus betegségben szenvedő páciens is, ha az általános állapota engedi, vállalhatja a beavatkozást. Gyermekeken és várandós pácienseken ambuláns anesztéziát nem végzünk.